A Mikulásfalu 8 km-re található Rovaniemi városától. A gyerekeket és a felnőtteket a faluba vonzza, hogy találkozzanak a Mikulással. A falu egész évben nyitva van és minden évszakban szórakoztató csodálatos mesevilágba cseppenünk.A legenda szerint, mintegy száz évvel ezelőtt a Mikulás a közeli Ear-hegyen (Korvatunturin) egy barlangban élt a feleségével Elfekkel és a kedvenc rénszarvasával.

Nem szerette volna, ha a nyugalmas életét megzavarják és kiderül, hogy hol van a valódi otthona, közelebb jött hát az emberekhez, ahol most már mindenkinek lehetősége van találkozni vele és a fülébe suttogni a kívánságokat. Korvantunturi-t a világ legkülönlegesebb hegyének tekintik.

Manók és varázslók élnek itt, akik könnyedén meghallják a világ minden gyermekének kívánságát. A Manók gondosan figyelemmel kísérik a gyermekek viselkedését egész évben, és mindent leírnak egy nagy varázskönyvbe. A Mikulás falujában aztán elkészül a jó gyerekeknek a jó gyerek tanúsítvány is. A Manók azonban elnézőek, mert tudják, hogy a gyerekeknek olykor szükségük van a csínytevésre. A Mikulás az összes jegyzetet elolvassa, és ezután dönt az ajándékokról.

A Mikulásfalutól nem messze található a híres Mikulás-park. A parkban található a Mikulás vidámparkja. A Mikulás falu a sarkkör kiindulási pontján található - ezt egy fehér csík jelöli, amely keresztezi a falut. A Mikulás faluban sok varázslatot és mesét fogsz látni, amiről mindig is álmodtál. A tündérek csodálatos előadást nyújtanak, mely felejthetetlen és gyönyörű. A falu egy nagy park, amit egész decemberben a karácsony hangulata sző át.

Kedves Finn nagynénik hagyományos karácsonyi mézeskalácsokkal és finom alkoholmentes groggal (glekki) kínálják a vendégeket. Este a Mikulás egy rénszarvas szánkóval látogatja meg a falut, és kezdetét veszi egy csodálatos karácsonyi karnevál a gyermekek nevetésének és hatalmas örömének forgószele. Éjszaka a Mikulás falu sokféle csodálatos lámpással és koszorúval világít, amelyek elképesztő pompával színesítik a falut.

A sarki (északi) fény Lappföldön

Északi fények a Mikulás faluban A tél folyamán, Lappföldön, az ég csodálatos show-t kínál: Ez az északi fény. A sarki fény késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg gyakran, de nem állandóan. Az égen táncoló Auróra leggyakrabban zöld, zöldes-fehér vagy sárgászöld színben tűnik fel, de vörös, sőt rózsaszín, lila vagy kék színű árnyalatok is megjelenhetnek. A sarki fény-zóna az északi féltekén jellemzően Grönland, Izland, Észak-Kanada illetve Észak-Skandinávia fölött húzódik. Magyarországról sajnos szinte sohasem látható.

A Mikulásparkban található a Mikulás asszony háza.

A Mikulás vidámparkjának a bejárata.

A Mikulás az év szinte minden napján a rénszarvasainak a betanításával foglalkozik.

A Rénszarvasok kedvenc étele a zuzmó, amely nagyon jól növekszik Észak-Finnországban.

A világ, különböző városainak távolságát és irányát jelző táblák.

A hóember világot minden évben újra építik.

A Mikulás faluban szállás.

További programok:

Igyekszem a gyermekeimnek a tárgyak és édességek helyett élményeket adni, mert arra sokkal tovább emlékeznek és emlegetik őket. Köszönöm a lehetőséget! :)

Jövőre is várjuk a leveleket! :)
K. Veronika
Drága Kisunokánk a legfontosabb számunkra, ezért nem volt kérdés, hogy meglepjük-e őt egy ilyen különleges ajándékkal. Csak ritkán tudunk találkozni, ezért mindent megteszünk, hogy boldogan mosolyogni lássuk őt.

Tibor és Mária
Kövess a facebook-on is bennünket!
X